Дряново

Община Дряново е разположена в централния дял на Предбалкана върху 248,5 кв. км. силно пресечен релеф с надморска височина от 180 до 640 м. Красивите планински склонове са покрити със смесени широколистни гори, като между хълмовете и скалите плавно лъкатушат реките Янтра и Дряновска.

Климатът в района е умерено–континентален, с мека зима и прохладно лято, много благоприятен през всички сезони за почивка и туризъм.

Общината се намира в административна област Габрово. В общината са разположени гр. Дряново и 62 малки селища. Средищният град е лесно достъпен по основните транспортни връзки на Северна и Южна България: ж.п. линията Русе – Подкова и магистралата Русе – Стара Загора.

Дряново се намира на 22 км от Габрово и етнографските му комплекси, на 24 км от средновековната българска столица Велико Търново, на 17 км от Трявна с възрожденските архитектурни ансамбли и на 34 км от Севлиево, стария Хоталич.

В района около Дряново са открити едни от най-старите следи на живот на Балканския полуостров - в пещерата "Бачо Киро". Второто българско царство е неразривно свързано с дряновския край. От онова време са останките на средновековните крепости "Градът", "Боруна", "Липово градище" и др.

Град Дряново е основан през 1470 год., но близо до сегашния град е съществувало селище от ХІ - ХІІ век.

 

Общинската организация на БСП в Дряново наброява 195 члена, организирани в 6 основни партийни организации.  Две от тях са в най – големите села на общината Гостилица и Царева ливада.    

            

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП – ДРЯНОВО

Мариана Георгиева Мартинова - председател 

БСП през годините

2003 – на втори тур е избран Даниел Данков, издигнат от БСП

За общински съветници са избрани

Николай Бончев Марков
Даниел Николов Данков
Цветан Йорданов Йорданов
Дария Димитрова Съчкова
Стефан Ранков Тотев
Георги Владимиров Цветков
Цанко Иванов Цанев

2007г. За общински съветници  са избрани

Георги Владимиров Цветков
Мариана Георгиева Маринова
Никола Пенчев Филев

2011 – БСП подкрепя независимия кандидат Даниел Данков. За общински съветници са избрани:

Мариана Георгиева Маринова
Пламен Ненков Семов

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи