Кирил Добрев: Конкурсът за директор на Северноцентрално държавно предприятие гр. Габрово е проведен, меко казано, изненадващо

Дек 12, 2016 ГАБРОВО Новини БСП 0 2831

Всичко щеше да бъде наред, ако не се оказа, че конкурсът е проведен за 7 дни и то само по документи

"Обявен е конкурс за директор на Северноцентрално държавно предприятие гр.  Габрово. Всичко щеше да бъде наред, ако не се оказа, че конкурсът е проведен за 7 дни и то само по документи" – това коментира пред журналисти в Габрово народният представител от БСП лява България Кирил Добрев. Той цитира няколко подобни обявления за провеждани конкурси, които са за подобна или по-ниски позиции, в които кандидатите преминават два етапа на селекция – първият е по документи, последван от етап на писмен тест и събеседване с кандидата. "Подобно нещо в конкурса за Северноцентрално държавно предприятие гр.  Габрово  не се е случило", подчерта Кирил Добрев. "Не може за позицията „специалист” или „младши експерт”, кандидатите да се явяват задължително на писмени тестове и интервюта, а за директор на едно от най-големите горски предприятия в България да се подават само документи и то за срок от една седмица", заяви социалистът. Народният представител от БСП допълни, че няма информация нито за това дали са се явили други кандидати, нито за резултатите от проведения конкурс. "Нали разбирате, че да си директор на подобно държавно предприятие не е лесна работа, ще трябва да представяш стратегия за управление, да имаш визия за бъдещето на това предприятие. Не може да се подбират кандидати, без да е проведен по-сериозен изпит", коментира Добрев. Той допълни, че за същата позиция в други области – конкурсите протичат на два етапа.

По- рано през деня Кирил Добрев се срещна и с жителите на Севлиево, където благодари за работата им през изминалата президентска кампания. "БСП постигна убедителни резултати в синя област Габрово, като те са красноречиви – двойно повече гласове за генерал Румен Радев", подчерта  депутатът от левицата.

"От началото на януари стартираме отчетната кампания в партията и подготовка за Конгреса, който е насрочен за 4 февруари. Имаме много ясна цел – спечелването на предстоящите парламентарни избори", заяви Кирил Добрев. Според него, колкото по-бързо Росен Плевнелиев предложи служебен кабинет, толкова по-бързо ще се излезе от това политическо безвремие, в което е изпаднала страната през последния месец. "В момента единственото, което правят министрите на Бойко Борисов, е да възлагат обществени поръчки за стотици милиони, за които след това няма да има никаква яснота кой ще поеме отговорност", каза още той.

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ обясни, че общинските съветници на БСП в Севлиево няма да подкрепят предложението на общинското ръководство да бъде вдигната такса смет. "Общината няма никакви аргументи в полза на увеличаването на такса смет – нито, че севлиевци ще получат по-качествена услуга, нито че ще им бъдат подменени съдовете за смет" поясни Кирил Добрев. "Следете начина, по който се приемат решенията в Общинския съвет в Севлиево, когато на ГЕРБ не им достигат гласове", посочи той. По думите му много удобно се “разболяват“ съветници съвсем внезапно и не идват на сесии. "Добрата новина е, че този стил на управление вече получи оценка от българските граждани на национално ниво", заключи Кирил Добрев.