Кирил Добрев: 10 години Габрово се управлява от ГЕРБ - 10 000 човека по-малко в града

Мар 06, 2017 ГАБРОВО Новини БСП 0 2107

Основната задача на БСП е справянето с демографската криза

„10 години Габрово се управлява от ГЕРБ. За 10 години градът е намалял с 10 000 човека.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Габрово и член на ИБ на левицата Кирил Добрев по БТВ. По думите му градът е на първо място по усвояване на евросредства и с най-много магазини втора употреба. „Инвестициите, които трябва да се направят в икономиката са задължителни и могат да извадят Габрово от кризата. Днес този град е пълна разруха”, категоричен бе Добрев. Той обясни, че БСП предлага изнесена структура от Министерство на икономиката, която да се занимава с фонд „Иновации” и фонд „Индустрия”, откъдето може да се получи финансиране за градове като Габрово.

Аз съм партньор за дълъг път

Като друг сериозен проблем за региона, Добрев посочи тръбопровода към Севлиево, който трябва да бъде сменен, защото загубите по него са много големи и оставят севлиевци без вода. „За двете ми години в Габрово и региона, хората разбраха, че аз съм партньор за дълъг път”, каза Кирил Добрев. Той обясни, че поема ангажимент за Габрово – младите хора да останат да работят и живеят там. „За Севлиево – да оправим водопровода, а за Дряново и Трявна да бъдат онези национални туристически центрове, които да бъдат извор на българщината. Казвам това с ината на македонец и с пресметливостта на половин габровец”, каза водачът на листата на „БСП за България” в Габрово.

Основната ни задача е справянето с демографската криза

„БСП, заедно с недоволните от управлението на десните, спечелиха президентските избори. Днес България има нов, различен президент. Основната ни задача е да спечелим хората, за да спечелим на парламентарните избори и да се справим с най-големия проблем – демографската криза”, каза също Кирил Добрев. Според него Бойко Борисов не може да си представи, че може да загуби избори от по-добрия от него. „Време е ГЕРБ да разберат, че вече не управляват. Всички смени, които извършва служебният кабинет са факт, защото те не се справяха досега. Хората искат промяна и тя се случва”, каза той..

Според Кирил Добрев икономиката на страната не трябва да се гради само на еврофондовете. „Трябва помощ за всички онези, които произвеждат и създават работни места в България. Нека не забравяме, че само една силна икономиката може да доведе до активна социална политика”, обясни той и допълни какво предвижда да направи БСП: „За средната класа данъкът остава 10%, а за богатите той да е от 20%. Образование, свързано с бизнеса и безплатно здравеопазване, но само за тези, които са коректни към държавата”, обеща Добрев.

Как бившите управляващи, с капитал от трима министри с повдигнато обвинение, ще се борят с корупцията

Кирил Добрев очерта като основен приоритет по темата сигурност -битовата престъпност. Той каза, че системата на МВР е единствената, която не е реформирана. „Дори и с последните промени, пак не се стимулират полицаите, които пазят хората”, уточни  кандидат- депутатът. Кирил Добрев не може да разбере, как бившите управляващи, с капитал от трима министри с повдигнато обвинение, ще се борят с корупцията. Той даде пример и с тяхна сделка в „последния момент”-  драстична разлика  между постигната и пазарна цена. „Два милиона литра гориво на цена от 2,45 лв.- около 40 ст. над пазарната цена. Само за ден правителството на ГЕРБ са изкарали 800 000 лв. от тази разлика”, обясни Добрев.

Кирил Добрев каза още, че в България почти е ликвидирано професионалното образование. „У нас бизнес и образование се разминават като бързи влакове. Бизнесът не може да си осигури служители, затова ние ще работим в тази сфера”, посочи водачът на листата на „БСП за България” в Габрово.