Кирил Добрев: Бойко, този филм с тунела под Шипка сме го гледали

Мар 22, 2017 ГАБРОВО Новини БСП 0 2217

Строителството на тунела под Шипка е показателно как точно се работи в България и колко са важни инфраструктурните проекти за Бойко Борисов

„Бойко, този филм с тунела под шипка вече сме го гледали“ – това написа в личната си Фейсбук страница Кирил Добрев – водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Габрово. „Всичко около тунел под Шипка е един фарс. Искам да покажа как точно се работи в България и колко са важни инфраструктурните проекти за Бойко Борисов” – коментира Добрев, който лично отиде да види как вървят строителните работи на тунела, който трябва да свърже Южна и Северна България под Шипка и пусна заснето от него видео в профила си във фейсбук.

В своето видео, Кирил Добрев се обърна към габровци с думите: „Уважаеми габровци, след около час и половина тук ще започне поредното театрално представление и аз реших да го изпреваря. Този път до бившия премиер Бойко Борисов, тук вместо депутата Цветомир Михов, ще бъде Томислав Дончев  и ще започнат да обясняват колко напредва тунелът под Шипка”, обяснява водачът на листата на левицата за Габрово в социалната мрежа. По-късно снимка от социалните мрежи показа, че Добрев е бил прав, след като Борисов се появи, придружен от бившия вицепремиер Томислав Дончев.

Кирил Добрев припомни, изявления на ГЕРБ от далечните 2013 и 2014 г., според които тунел щяло да има, а според думите на тогавашния регионален минстър Лиляна Павлова Бойко Борисов щял да реже лентата на въпросния тунел през юли 2017-а. „Ако не се лъжа, сега е 2017 г, и до юли остават четири месеца”, подчерта Кирил Добрев.