Сидорова по повод 140-та година от Освобождението на Габрово: Нека се гордеем, че сме свободни габровци!

Големите отсъстващи на този празник бяха управниците на общината и областта

„Нека се гордеем, че сме свободни габровци!” Това заяви народният представител от „БСП за България” Кристина Сидорова по време на възстановка на посрещането на първите руски войни в Габрово пред Дечковата къща, където бе отбелязана 140-та година от Освобождението на Габрово.

Като един от най-ревностните подръжници на отбелязването на този ден от габровци, Сидорова дълги години наред апелира всички институции да уважават местната ни история и култура и да участват в подобни инициативи. „Защото те ни карат да се пренесем назад в годините, в онзи паметен юлски ден, когато за първи път нашите предци са чули заветните слова: “От днес Габрово е свободно!“, каза тя.

Големите отсъстващи на този празник бяха управниците на общината и областта

Годишнината от освобождението на Габрово е не просто символична дата, а знак на новото начало за града ни. В тази връзка, Сидорова пожела на организаторите от община Габрово, следващата година празникът да бъде още по-мащабен и да привлече, както хората в региона, така и представителите на иституциите в града ни. “Големите отсъстващи на този празник бяха управниците на общината и областта. Надявам се догодина този пропуск да бъде отстранен. Почитайки миналото си,  вземайки уроците от него, ние имаме шанс и надежда за по – добро бъдеще“, сподели след събитието Сидорова.