Здравко Кънчев е новият председател на БСП-Габрово

Ще работи за по-добри резултати на партията на предстоящите местни избори

Местната структура на БСП в Габрово има нов председател. Това е Здравко Кънчев, който бе избран с мнозинство по време на общинската конференция на левицата. Здравко Кънчев зае поста на досегашния председател на общинската организация на партията в Габрово Кристина Сидорова, която като народен представител според Устава на БСП не може да съвместява двете длъжности. 

36-годишният Здравко Кънчев заяви, че в краткосрочен план ще работи за по-добри резултати на партията на предстоящите местни избори и в унисон с водената политика на социалистите, а в дългосрочен - възвръщане доверието на хората към БСП. Той призова за обединение между поколенията в редиците столетницата и бе категоричен, че левицата в Габрово ще продължи да бъде истинският коректив на управляващите в нашия град.

Преди гласуването на новия председател на левицата, участниците във форума бяха запознати от народния представител от „БСП за България” Кристина Сидорова с парламентарната й дейност до момента и внесените от левицата законопроекти. Тя посочи, че управляваща коалиция на ГЕРБ и Патриотите отхвърлят предложенията на БСП без никакви мотиви. "Това не ни отказва да внасяме предложения. Дори напротив - ще продължаваме да го правим", категорична бе Кристина Сидорова, зам. председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

На конференцията Сидорова коментира и някои актуални в последните дни теми. Тя изрази надежда, че борбата за паметника Бузлуджа и с Валери Симеонов ще бъде доведена до успешен край. В дневния ред на габровската Конференция бяха включени 3 точки. Беше направен анализ на постигнатите резултати на последните парламентарни избори. Коментирани бяха допуснатите грешки в тях и отчетено увеличението на получени гласове, бележещи ръст.

"Постигнатите резултати показват, че ГЕРБ не са непобедими. Полученото доверие е добра база за надграждане", заяви Николай Григоров, областен председател на БСП - Габрово.

Накрая на мероприятието бе съобщено, че традиционният събор на БСП на Бузлуджа ще се проведе на 29 юли, събота. За всеки, желаещ да посети събитието, е осигурен безплатен транспорт, а записването става в централата на партията в Габрово, ул."Чардафон" 19.