Хора от габровско пред Кристина Сидорова: Нямаме пътища, здравни работници и полицаи

20.07.2017

По време на седмичната си обиколката в областта, Кристина Сидорова се срещна с жителите на село Ганчовец. В откровен разговор с хората там, депутатът обсъди належащите за решаване проблеми в региона-  рушащата се пътна инфраструктура и окаяното състояние на жп прелезите в близост до селото. Хората в Ганчовец се вълнуваха и от казуса с продажбата на земеделски земи на чужденци. Във връзка с обработваемите площи в района, бе разискван и въпросът с усвояването на евросредства. Според местните, не се спазват никакви норми и предписания за правилното им отглеждане, което създава предпоставка за липса на реколта от посевите. „Това навежда на мисълта, че целта е единствено финансиране на нечий бизнес, без реална полза за областта”, споделиха хората там.
„Идвайки към Ганчовец, няма как управляващите да не забележат храстите по пътя и надвисналите клони”, бяха категорични жителите на селото. Този казус предпоставя бъдещи проблеми, както с пътната настилка, така и с достъпа до селото и не на последно място – създава реален риск от пътнотранспортни произшествия. 
Народният представител от „БСП за България” Кристина Сидорова се срещна с жители на село Здравковец. Срещата бе инициирана от хората там по повод ежедневните им проблеми, на които никой от Общината не обръща нужното внимание.
Поставените пред Сидорова казуси бяха свързани на първо място с липсата на вода в селото и лошата инфраструктура. Елементарни техни нужди, във връзка със сметосъбирането и сметоизвозването, не са удовлетворени, стана ясно на срещата. Хората негодуват и срещу храстите, които се намират непосредствено до пътното платно и въпреки неколкократно изявените им призиви, не са изрязани и затрудняват движението.