Сидорова: Хората живеят все по - бедно и по – трудно

В малките общини достъпът до качествено здравеопазване е почти невъзможен, бедността е повсеместна

“Хората живеят все по - бедно и по – трудно, в малките общини достъпът до качествено здравеопазване е почти невъзможен, бедността е повсеместна”. Това каза народният представител от БСП за България Кристина Сидорова на работна среща с общинските ръководители и представители на местните партийни организации на БСП, на която присъства и зам. - председателят на на НС на БСП Кирил Добрев и областният председател на левицата Николай Григоров, габровският депутат Кристина Сидорова даде отчет за свършената от нея работа за периода от встъпването й в длъжност като народен представител.

От доклада й стана ясно, че през изминалите 9 месеца тя е внесла 27 въпроса в деловодството на Народното събрание. Питанията на Сидорова са обхванали проблеми от всички общини и са маркирали важни за разрешаване местни казуси.

Сидорова коментира и законодателните инициативи на левицата в парламента. За съжаление, обаче, дебатите преминават без взимане на решение в полза на хората, допълни Сидорова. “Работата на Народното събрание не е продуктивна и конструктивна, диалогът е сведен до обиди”, каза още тя.

Депутатът от БСП обърна внимание и на подготвянето на законопроект за изменение и допълнение на Закона за народните читалища, изработен на база среща с културни дейци и предложения от работещи читалища. “За да се случи така, че той да помага, а не да пречи.”, категорична бе Сидорова.