Д Е К Л А Р А Ц И Я

На Областен съвет на БСП – Габрово

На свое заседание на 10.06.2019 г. Областния  съвет на БСП – Габрово задълбочено обсъди резултатите от проведените Избори за Европейски Парламент 2019  в Област Габрово. 
Бе направен анализ на предизборната кампания , свършената работа и  допуснатите слабости. 
Въпреки, че основната цел – да сме първа политическа сила не бе постигната и  допуснатата загуба , БСП бележи значителен ръст на своя резултат. Видима тенденция , която създава реални предпоставки за спечелване на Местния вот през есента на тази година във всички Общини на Област Габрово. Това обаче, може да се случи само ако е налице вътрешнопартийна консолидация , силна мотивация и  поставяне на личните амбиции на заден план. В тази връзка заявяваме , че исканията за промени в Устава на БСП на заседанието на 49 Конгрес на БСП са не само ненавременни , но и вредящи на Партията в настоящия момент. Считаме , че Председателят на БСП Корнелия Нинова постъпи достойно , като пое политическата отговорност за това , че БСП не успя да спечели Европейски избори 2019. 
Но също така считаме , че позиционирането на БСП  като  реална опозиция на престъпното управление на ГЕРБ , навлизането на Партията в кондиция , превръщането и в единствена алтернатива на сегашното статукво са в най – голяма степен заслуга на Корнелия Нинова и провежданата от нея политика.
Областният съвет на БСП – Габрово  призовава на предстоящото заседание на Конгреса  оставката на Председателя на НС на БСП Корнелия Нинова да бъде оттеглена , да не се разглежда въпроса за предсрочни вътрешнопартийни избори ,  а работата на делегатите на 49 Конгрес да бъде фокусирана върху най – важната политическа задача към настоящия момент – спечелването на Местните избори през есента на тази година. 


В   Е Д И Н Е Н И Е Т О   Е   С И Л А Т А
Областен съвет на БСП – Габрово