Валери Митов и новият областен председател на БСП Габрово

24.11.2020г.

Габрово от вчера е с нов областен председател на БСП. Името му е Валери Митов, 28-годишен технократ, който замени досегашния председател Николай Григоров, бивш народен представител и заместник областен управител.

Битката за тази позиция беше важна и знакова не само за Габрово, но и за цялата партия, тъй като цели да покаже дали неуспелият кандидат за председател на БСП Кирил Добрев, който е със сериозно влияние през последните години в областта и приближен на Николай Григоров, все още върви пред председателя на партията Корнелия Нинова.

Само два месеца преди това Добрев беше победител в Габрово, във вътрешната кампания за лидер на БСП. Резултатът от 11 гласа за Валери Митов и 7 гласа за Николай Григоров, показа, че габровските социалисти са решени да тръгнат по друг път, за да търсят промяна.

Новият председател на БСП Валери Митов е досегашен председател на Габровското младежко обединение на БСП, с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събития. Завършил е бакалавърска степен по “Бизнес информационни технологии” и магистърска степен по “ Бизнес информатика с английски език”. Партийната му кариера започва от 2016 година, когато става заместник-председател на Младежкото обединение на БСП – Габрово, след две години вече е и негов областен председател, а от тази година е член на Националния съвет на БСП.