Крум Дончев - кандидат за депутат и водач в Габрово: Управленски приоритет на БСП ще е да изготви анализ за състоянието на пътната инфраструктура в цялата страна

Фев 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 1574

Пакетът Мобилност 1 е антисоциален и антиикономически - очаква се 30% ръст на цената на транспортната услуга

България е една от страните с най-много загинали на пътя. Оценка на риска от ПТП в България, направена от Института за пътна безопасност показва, че в по-голямата част от страната ни фигурира високият риск, а в Северозапада той е най-голям.

 "В нашата програма искаме да минем през една цялостна ревизия на инфраструктурата. Притежаваме най-лошата такава в Европейския съюз. Подготвили сме стратегия и ако хората ни гласуват доверие - ще я изпълним. Трябва да се помисли за по-добрата подготовка на шофьорите в екстремални ситуации, когато например ни се наложи да спрем интензивно, заради голямата дупка отпред или когато автомобилът се хлъзне, заради изключително хлъзгавия асфалт, да знаем какво да направим.", заяви по БСТВ кандидатът за депутат на БСП Крум Дончев и водач на листата в Габрово.

 "Тази нова инфраструктура няма да се изгради за ден, два или година. Имаме опасенията, че това, което ще наследим и ще видим в анализа, ще бъде стресиращо и пред нас ще има доста работа", призна той.

 По темата със случая с разместването на пътните знаци от вандали по бул. „Тодор Каблешков“, социалистът коментира, че това говори само по себе си за нивото на компетентност на хората, които отговарят за инфраструктурата ни. "Тук говорим за сигурността на гражданите, колко струва човешкият живот, той е безценен. С вас може да говорим цяла седмица за проблемите с нещата, заобикалящи ни във връзка с инфраструктурата - за падналите скали и камъни, за големите дупки, за срутените мантинели и така нататък."

 

"Станахме свидетели на стресиращи данни по отношение на доклад на Европейската комисия, който е свързан с ефекта на карбонизацията в пакет "Мобилност 1". Предложенията прогнозират увеличаване на празния километраж с 2 милиарда на година, което е увеличение и на въглеродните емисии с 5% на година. Знаем икономическия ефект, който ще последва в България и върху брутния вътрешен продукт, знаем че ще съсипе бранша. Пакетът "Мобилност 1" е антисоциален и антиикономически. Очаква се 30% ръст на цената на транспортната услуга. Категорично трябва да бъде отворен пакета и конфликтните текстове премахнати.", посочи Дончев.

Кандидатът за депутат от БСП взе отношение относно коментара на вицепремиера Томислав Дончев, който от по-рано днес в ефира на bTV каза, че плановете на БСП болниците да спрат да фигурират като търговски дружества са нереалистични: "Аз се изправям в битка за достойнството и бъдещето на българските граждани. Конкретно за връзка с нашите предложения по платформата - това, че не знаем как, не значи, че е невъзможно. Ще се зададе въпросът: "Откъде пари за лечебните заведения?“. Стигаме до извода, че просто трябва да затворим едни кранчета и да отпушим едни тръби за здравеопазването, защото от това имат нужда хората."

"Щастлив съм, че отивам в сърцето на България, там имам много приятели. С местната ни организация подредихме много сериозна листа с млади перспективни хора. Когато се превърнахме в опозиция решихме да бъдем конструктивна опозиция, работеща върху платформа, съобразена с нуждите на хората. Смело мога да кажа, че разполагаме с целия експертен и професионален потенциал, за да я реализираме.", посочи Крум Дончев, коментирайки листата с кандидатите за депутати на БСП в Габрово.