Ченчев в Габрово: Минимум 1% от БВП за култура – иначе сме обречени като нация

БСП винаги се е борила за повече средства за читалищата, заяви в разговорите си с хората водачът на „БСП за България” в Габрово по време на емблематичния за града карнавал

„Минимум 1 % от брутния вътрешен продукт за култура – един от най-недофинансираните сектори от държавата, укрепване на читалищната и музейна мрежа, увеличаване заплатите на хората, които пазят българските традиции и духовност – библиотечните, музейни и читалищни работници. Това за БСП е начинът да има устойчиво културно развитие, което да ни държи здраво като нация”. Това заяви в разговори с хората в Габрово водачът на „БСП за България” в областта Иван Ченчев по време на емблематичния за Габрово карнавал.

На 17 май Габрово отбеляза своя празник като град, а на 18-ти даде началото на Габровския карнавал като символично на главната пешеходна улица обяви петото годишно време у нас – карнавалното.

„164 години са времето, в което един град може да запише не само история,но и да покаже дух, да създаде традиция. Габрово го направи – при това сърцато и с усмивка”, заяви в поздравлението си към габровци Иван Ченчев. По думите му за мъдростта и духа на габровци говори и мотото на тазгодишното издание на карнавала „MakeКАРНАВАЛ, not War”.