БСП-Габрово е за силна, обединяваща анти-ГЕРБ кандидатура за кмет

Юли 11, 2015 ГАБРОВО Новини БСП 0 1755

           Подкрепа за силна, обединяваща анти – ГЕРБ кандидатура да търси Общинският съвет на БСП в Габрово – това реши на заседание на конференцията на партията в общината

 

          Подкрепа за силна, обединяваща анти – ГЕРБ кандидатура да търси Общинският съвет на БСП в Габрово – това реши на заседание на конференцията на партията в общината. Лена Енева, Веселин Пешев и Миглана Пройнова са трите кандидатури, които ще предложи на обсъждане левицата сред гражданите на Габрово следващите 2 месеца. „За нас е важно да изберем най – печелившата кандидатура, човекът който може да покаже нова визия за развитието на Габрово. Готови сме да подкрепим силна гражданска кандидатура, която освен, че ще приеме нашата платформа, ще гарантира превръщането на Габрово в една социлна, просперища община“, заяви председателят на Общинския съвет на БСП Кристина Сидорова.

          На конференцията днес бяха приети платформата и формата на участие в предстоящите местни избори. „БСП – алтернатива за Габрово“ е наименование на местната коалиция, с която левицата ще участва във вота на есен. Преговорите с потенциалните партньори ще се провеждат от ръководството на партията.

          „Предстои ни изключително тежка битка. Несигурността за утрешния ден и насажданото на усещане за безалтернативност водят до апатия и недоверие към институциите, към политиката и политиците. За да преодолеем кризата на политическото представителство, която  се задълбочава  през последните  години, е необходимо  издигане на кандидати, които изразяват и могат да отстояват  демократичните ценности  и социалните интереси на хората, заложени в политиката на левицата ”, се казва  в решенията, гласувани с пълно мнозинство от делегатите на конференцията.

          33 имена за номинации за кандидат-съветници  бяха утвърдени днес, като за водач на листата бе избрана Кристина Сидорова, председател на местната структура.