БСП издигна Йордан Стойков за кандидат за кмет на община Севлиево

Юли 18, 2015 ГАБРОВО Новини БСП 0 1644

Стойков: Следващото ръководство на общината трябва да възстанови достъпността и прозрачността на управлениеЙордан Стойков е кандидатът за кмет на община Севлиево, а също и водач на листата за общински съветници

Стойков: Следващото ръководство на общината трябва да възстанови достъпността и прозрачността на управление

Йордан Стойков е кандидатът за кмет на община Севлиево, а също и водач на листата за общински съветници. Това решиха днес на заседание на 16 – тата конференция на общинската организация на БСП. Неговата кандидатура получи пълна подкрепа от  присъстващите делагати на форума. Той е народен представител в 42 НС, 7 години кмет на Община Севлиево, 5 мандата общински съветник, от които 1 мандат председател на Общински съвет Севлиево, член на Бюрото на Националния съвет на БСП

“За времето, в което Йордан Стойков не беше кмет на община Севлиево ние се чувствахме осиротели. Затова ще направим всичко възможно повече да не изпитваме това чувство. Приветствам номинацията му за кмет и вярвам, че той ще бъде избран“, заяви в изказването си партийният секретар на една от големите организации в общината.

„Четири са съображенията ми да приема името ми да бъде обсъждано в контекста на предстоящите местни избори. На първо място това е личната ми амбиция да върнем лявото, справедливото, социалноотговорното  управление в община Севлиево. Второто е  моята ангажираност към БСП и подкрепата, която получих от другарите в София и Севлиево,  в момент, когато преживях тежък инцидент“, заяви Стойков. Като трета причина за издигане на кандидатурата му той посочи резултатите от социологическото проучване, което показва кой с какво одобрение се ползва. „И не на последно място - в този момент не мога да си позволя да проявя неувереност и страхливост, защото сега е трудно,  много  по –трудно да се приеме една номинация в сравнение с  2011 година, когато след един успешен мандат, бяхме в  активна позиция. За разлика  от сега, когато  БСП е в една много трудна ситуация и ние трябва да си даваме сметка за това“, допълни той. Стойков е категоричен, че БСП може да спечели изборите, само ако работи категорично, мотивирано, със самоувереност и самочувствие, без високомерие, твърдо убедени, че нещата, които предлага са полезни за хората.

Стойков подчерта, че следващият кмет трябва да работи с отчитане левите стандарти за местна политика, за да бъде лявото управление  със социално лице, с отговорност, да бъде успешно.  „Да бъде управление с лице към хората“, допълни той.

На най –висшия си партиен форум на общинската организация бяха приети платформата и коалиционната формула на участие в предстоящите местни избори. БСП ще участва във вота на есен заедно с „Движение за социален хуманизъм“, „Земеделски съюз Александър  Стамболийски“, „Партия на зелените“, ПП „Българска социалдемокрация“. След подписване на коалиционното споразумение с партньорите  ще бъде избрано и името на коалицията.

37 имена за номинации за кандидат съветници бяха утвърдени днес, като за водач на листата бе избран Йордан Стойков. Делегатите делегираха право на ОбС на БСП да подреди окончателната листа на кандидатите за общински съветници.

Издигнати бяха и  кандидати за кметове на 14  кметства. Това са:

Анна Найденова  Радионова – Градница

Валентина Антонова Димова - Малък Вършец

Дафинка Русева Ганева – Младен

Денчо Ганев Денчев – Буря

Иван Дочев Иванов – Дамяново

Иван Стефанов Иванов – Добромирка

Илия Петров  Илиев – Крушево

Лилия Стоянова Станчева – Столът

Магдалена Стефанова Стоянова - Горна Росица

Магдалена Стоянова Тотева – Стоките

Марин Акимов Маринов – Душево

Момчил Спиров – Кормянско

Николинка Симеонова Христова – Градище

Христинка Пенкова Генкова - Хирево