БСП – Габрово осъди остро „реформата“ в БДЖ

Това е предпоставка за възникване на огнища на социално напрежение в населените места и градовете на област Габрово

Областен съвет на БСП – Габрово остро възразява срещу непрозрачната, необоснованата, непрофесионално започната „реформа“ в БДЖ. Това се казва в позицията на местните социалисти, разпространена в медиите.
От левицата считат, че подобен подход на вземане на решения на „тъмно“, без обсъждане със заинтересованите страни, касаещи намаляването на броя на влаковете, движещи се в областта е безотговорен, засягащ и ограничаващ правото на всеки един човек на достъп до образование и труд.
„Освен това е и предпоставка за възникване на огнища на социално напрежение в населените места и градовете на област Габрово. Изразяваме и своята подкрепа към справедливите искания на гражданите, които от вчера останаха без транспорт, обречени на изолация“, пише още в позицията.
Областният съвет на БСП – Габрово призовава ръководството на БДЖ, заедно с ръководствата на засегнатите общини, областна управа, народни представители, синдикални организации и заинтересованите страни на активен, професионален диалог за осъществяване на истинска промяна във функционирането на БДЖ в областта, като преди всичко бъдат отчетени интересите на гражданите, а не желанието на ръководството на железниците да върви по пътя на ликвидирането.

източник: www.gabrovonews.bg