БСП – Габрово е за силна, обединяваща анти-ГЕРБ кандидатура за кмет

За нас е важно да изберем най – печелившата кандидатура

Подкрепа за силна, обединяваща анти – ГЕРБ кандидатура да търси Общинският съвет на БСП в Габрово, реши на заседание на конференцията си в събота столетницата. Лена Енева, Веселин Пешев и Миглена Пройнова са трите имена, които ще предложи на обсъждане левицата сред гражданите на Габрово следващите 2 месеца.
„За нас е важно да изберем най – печелившата кандидатура, човекът който може да покаже нова визия за развитието на Габрово. Готови сме да подкрепим и силна гражданска кандидатура, която освен че ще приеме нашата платформа, ще гарантира превръщането на Габрово е една социaлна, просперираща община“, заяви Кристина Сидорова председател на БСП в Града на Рачо Ковача.
На най –висшия си партиен форум на общинската организация бяха приети платформата и формата на участие в предстоящите местни избори. „БСП – алтернатива за Габрово“, е наименование на местната коалиция, с която левицата ще участва във вота на есен. Преговорите с потенциалните партньори ще се провеждат от ръководството на партията.
„Предстои ни изключително тежка битка. Несигурността за утрешния ден и насажданото на усещане за безалтернативност водят до апатия и недоверие към институциите, към политиката и политиците. За да преодолеем кризата на политическото представителство, която се задълбочава през последните години, е необходимо издигане на кандидати, които изразяват и могат да отстояват демократичните ценности и социалните интереси на хората, заложени в политиката на левицата ”, се казва в решенията гласувани с пълно мнозинство от делегатите на Конференцията.
33 имена за номинации на кандидат съветници бяха утвърдени, като за водач на листата бе избрана Кристина Сидорова, председател на местната структура. Издигнати бяха и кандидати за кметове на 7 кметства.

източник: www.gabrovonews.bg