Кирил Добрев надушва схема „комисионна“ в решението за тролеите

Схемата с тролейбусите е същата като схемата с БДЖ – да се спре един вид транспорт, за да бъде заместен с друг.

Решението на Общинския съвет относно бъдещето на обществения транспорт в Габрово – много ми намирисва на схема „комисионна“. Схемата с тролейбусите е същата като схемата с БДЖ – да се спре един вид транспорт, за да бъде заместен с друг.
Това коментира пред журналисти депутатът от БСП Кирил Добрев, във връзка с взетото в четвъртък на редовна сесия на местния парламент решение, касаещо бъдещото на обществения транспорт в Габрово.
„В 21 век да режем на скрап нещо, изградено от едно поколение габровци, е престъпление! Оставям настрана подмятанията, че някой има интерес от търговете за автобуси и от зареждането им на метан. Отчитайки факта коя е фирмата, направила проучването, засиленият интерес към преминаването на общинския транспорт на един вид гориво, можем да направим извода, че ставаме свидетели на сериозна схема, която скоро ще бъде разплетена.
Призовавам габровци да се включат в подписката за референдум, която БСП стартира и заедно да защитим бъдещето на новите тролеи!
Ако управляващите престъпят към рязане на мрежата, ние сме готови да инициираме гражданско неподчинение.“
Кирил Добрев изрази надежда, че местния парламент в Габрово ще преосмисли решението да не се развива тролейбусния транспорт. „След като в Габрово има тролейбусната мрежа, не остава нищо друго освен да се подновят транспортните средства. Новата програмна рамка дава възможност това да се случи“, каза още депутатът от левицата.
Според него аргументът, че газта е евтина, а токът скъп – може да бъде използван само от един лаик, счита той.

източник: www.gabrovonews.bg