Кирил Добрев внася исканията на учители и директори за промени в Закона

Поводът за учителското недоволство е член от проекта

Народният представител от област Габрово Кирил Добрев ще внесе в комисията по образование в Народното събрание исканията и предложенията на учители и директори на училища от Габрово за промени в новия Закон за предучилищното и училищно образование.
Поводът за учителското недоволство е член от проекта, предвиждащ специализираните училища да се обявяват от министъра за образованието за иновативни, като по този начин в тях да бъдат приемани ученици след четвърти клас.
„Срещнах с учители и директори на училища в Габрово, които изразиха своите притеснения от готвените промени в новия закон за просветата, даващи право на езиковите и хуманитарните гимназии да приемат ученици от пети клас, а не както досега след седми.
Поех ангажимента да внеса в комисията по образование в Народното събрание тяхното искане и предложение за промени в закона, а именно приемът в тези училища да се запази след 7-ми клас“, написа в социалната мрежа габровският депутат.
Пред Кирил Добрев местните преподаватели споделиха още за трудностите, които изпитват с делегираните бюджети, обричащи ги на борба за всеки един ученик, липсата на добре подготвени млади кадри и ниските единни разходни стандарти. Срещата бе организирана от регионалната структура на ГД „ДНЕС“.

източник: www.gabrovonews.bg