Лена Енева: Ще съзидаваме, пазим и надграждаме създаденото преди нас

Важните решения да се вземат след широки граждански дискусии

Важните решения да се вземат след широки граждански дискусии

Коалиция “Алтернатива за Габрово“ официално откри предизборната си кампания. Началото бе поставено в Художествената галерия „Христо Цокев“ в Габрово, където бяха представени кандидатът за кмет на Община Габрово Лена Енева и листата на коалицията за общински съветници.

На откриването присъстваха народният представител Кирил Добрев, председателят на форум „България-Русия” и издател на вестниците „Земя” и „Россия сегодня” Светлана Шаренкова, кандидати за кметове на населени места в община Габрово и симпатизанти на коалицията, която е под номер 2 в изборната бюлетина.

„Днес Ви обещаваме да бъдем пречка на по-нататъшното разрушаване на града ни. Обещаваме да съзидаваме, оценяваме, пазим и надграждаме това, което е създадено преди нас. И всичко това да го правим на база на широко обществено обсъждане на това, което трябва да се случи в Габрово. Защо да не се превърнем в града на гражданското управление, в който най-важните решения на властта да бъдат взимани след широки граждански дискусии, допитване и референдуми? Нали това искахме всички ние! Мисля, че можем“, заяви кандидат – кметът Лена Енева.

В своето слово пред присъстващите народният представител Кирил Добрев определи кандидатите на Коалиция „Алтернатива за Габрово“ като най-доброто от левицата.

„Най-авторитетното, най-състоятелното, хора, доказали се като професионалисти. Млади и амбициозни. Вече близо 10-на години всички в Габрово реализират проектите на г-н Белчев и само им режат лентите. Този екип има шанс. Първо, да спре своеволията в Общината. И второ да покаже на национално ниво, че когато поколенията си подадем ръка, имаме шанс да променим както града ни, така и държавата. Габровци трябва да повярват, че заслужават тази промяна“, сподели той.

Своята подкрепа към кандидатите ясно заяви и Светлана Шаренкова. Тя акцентира върху целия екип на Енева го оцени като изключително впечатляващ.

„Тук има хора на различна възраст и професии. Смятам, че е изключително представителен от гледна точка на различните направления в икономиката, здравеопазването и културата на един сериозен град, какъвто е Габрово. Впечатлена съм от направения подбор. Тези избори са важни за България. Те са още по-важни за хората по места. Мисля, че на Габрово му е нужна промяна и сега има своя шанс да получи алтернатива в лицето на инж. Енева и целия отбор, представен тук“, каза в обръщението си председателят на форум „България-Русия” Светлана Шаренкова.