Кирил Добрев: Търговските вериги в областта ще трябва да предлагат процент от родното производство

Сеп 15, 2016 ГАБРОВО Новини БСП 0 1618

Защитата на българските производители винаги е била приоритет за БСП

“Търговските вериги в областта ще трябва да предлагат определен процент от родното производство, ако бъде приет предложения от БСП Закон за храните.” Tова заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на левицата Кирил Добрев в Габрово, който посети изложението „Подкрепи българското“. 

„Защитата на българските производители винаги е била приоритет за БСП. Предложенията ни в Закона за защита на конкуренцията, които бяха приети, са най-вече в защита на българските производители, а това са близо 15 хиляди български фирми”, обясни народният представител. Той уточни, че следващата стъпка на левицата е Законът за храните, където защитата на тези местни производители ще продължи. „Включили сме текст, според който големите търговски вериги ще бъдат задължени по места да изкупуват определен процент от продукцията на местните производители – животновъди, земеделски стопани и др.”, допълни Кирил Добрев.

Той припомни, че всички предложения и законопроекти, които БСП внася в парламента, са в резултат на постоянния диалог и желанията на самите производители. „Благодарение на последователната политика на БСП отпаднаха таксите, които се събират от български производители”, поясни Кирил Добрев.

Националната кампания „Подкрепи българското” започна на 4 септември и продължава до 8 октомври. Инициативата дава възможност и за контакти, обмяна на опит и сътрудничество между стопани, преработватели и потребители.