Кирил Добрев: Пълна подкрепа за исканията на пожарникарите

Сеп 14, 2017 Новини БСП 0 3098

Зная, че трябва голяма смелост, за да се посветиш на тази благородна и опасна професия

„Изразявам пълната си подкрепа за исканията на пожарникарите за по-справедливо заплащане и съвременно оборудване“ – това написа заместник-председателят на БСП Кирил Добрев във Фейсбук. Добрев честити професионалния празник на българския пожарникар и изрази признателността си към техния труд. „Зная, че трябва голяма смелост, за да се посветиш на тази благородна и опасна професия – да спасяваш човешки животи, като рискуваш своя собствен“, коментира Кирил Добрев.

Той подчерта и неадекватността в изказванията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, според когото в закупуването на дрехи втора употреба от пожарникарите е напълно нормално. „Явно години ще минат докато министър Радев разбере каква е функцията на облеклото при пожарникарите. С него те не ходят на коктейл, нито на пресконференция. Те са на терен, г-н Радев, а на терен температурата е доста по-висока от плажа на Евксиноград. Облеклото на пожарникаря гарантира живота и сигурността му“, подчертава Кирил Добрев.

Според заместник-председателя на БСП МВР отново не е случило на министър, който да схване от какво има нужда една система, където хората са най-важни. „Всяка една инвестиция в тях води до увеличаване на мотивацията и успеваемостта им, а в обществото – респект към техния труд“ – допълва Добрев.