Кристина Сидорова: Днес е ден на труда, но ден и на протест,

БСП отпразнува 1-ви май в Габрово и Дряново

Със събития в Габрово и Дряново бе отбелязан 1- ви май в областта.Честването на Деня на труда в Дряново съвпадна и с откриването на нов офис на левицата в центъра на града. На събитието присъстваха народният представител от ПГ на “БСП за България” Кристина Сидорова, областният председател на БСП – Габрово Николай Григоров, общинският председател на БСП – Дряново Тодор Обрешков, младежкият лидер на БСП – Дряново Трифон Панчев, както и общинските съветници от групата на БСП в Дряново, и много членове и симпатизанти на социалистите.

“Днес е ден на труда, но ден и на протест, в който ние трябва да кажем, че повече не може така - хора да работят за унизително ниски заплати, да работят при лоши условия на труд и да работят, за да оцеляват. Днес е ден да кажем, че това трябва да се промени, затова нека заявим твърдо желание, че трябва да променим България и да я направим онази България, в която нашите и Вашите деца, и Вие ще живеете достойно!”, заяви депутатът от левицата.


В Габрово 1- ви май бе отбелязан с празник, организиран от левицата и Младежкото обединение на социалистите в града. Събитието събра десетки габровци в парк "Маркотея". Инициативата премина под мотото „Срещу мизерията и грабежа“.

В празника се включиха и областният председател на БСП - Габрово Николай Григоров, председателят на общинската организация на социалистите Здравко Кънчев, председателят на Младежкото обединение на БСП – Габрово Валери Митов, общински съветници, както и членове и симпатизанти на партията.


Приветствие отправи и народният представител Кристина Сидорова. Тя изказа своята благодарност към хората на труда и определи 1-ви май като празник на дръзновението, на солидарността и на доброто. Депутатът от БСП се обърна и към по-възрастните хора, които с труда си са изградили Габрово и България. “Вие сте едни достойни хора. Благодаря Ви, за това, което направихте през годините, благодаря Ви за Вашия труд! Приемете нашите извинения, че не успяхме да съхраним изграденото от Вас. След 30 години разруха е време да започнем да съграждаме. Вие сте нашият пример за трудолюбие и честност.”, каза Кристина Сидорова.

По - рано през деня социалисти от Габрово почетоха и 142 годишнина от избухването на Априлското въстание. С поднасяне на венци и цветя на паметника на Цанко Дюстабанов те отдадоха своята почит пред героизма на Априловци.

Областният председател Николай Григоров направи кратка историческа ретроспекция, в която акцентира върху родословието и образованието на великия габровец. Той припомни една знаменита реч на Цанко Дюстабанов пред съда, в която се казва : „Аз зная много добре, че царството ви е голямо, че силата, войската и оръжието е във ваши ръце, че със сила ние не ще ви надвием. Но зная още, че вие сте варвари и тирани, че поради въстанието ще нападнете на невинните и мирни жители и ще направите зверства. Нашата цел, прочее, не е била да ви надвием със сила, но само да ви предизвикаме и да направите зверства, които вече направихте премного и благодарение на което се компрометирахте пред целия образован свят, а тая наша цел е достигната вече. Бъдете следователно известени, че ние победихме!”.