Кристина Сидорова дари компютър на ученичка от Габрово

15.04.2020

Народният представител Кристина Сидорова дари преносим компютър на единадесетокласничката от Габрово Боряна Щерева, ученичка в дряновската Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“.

С направеното дарение, част от инициативата на Парламентарната група на „БСП за България“ за подпомагане с компютри деца от семейства с финансови затруднения, габровският депутат изненада приятно талантливото момиче, имащо редица големи успехи зад гърба си и мечтаещо да стане преподавател един ден.

Боряна Щерева е ученичка в 11 клас на Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ в Дряново, специалност „Селски туризъм“. Тя е отличен ученик. Завършва 10-ти клас с отличен успех от 5.85, а първия срок на учебната 2019/2020 с пълна шестица. Даровитото момиче от Габрово печели редица състезания, организирани от учебното заведение и в областта. Най-голямото й постижение до момента е класиране на трето място, от общо 171 отбора, на международно състезание по „Социални иновации“. Заедно в отбор с още 2 момичета и със съдействието на техния ръководител, те разработват проект за дигитален бял бастун за незрящи хора. С проекта получават висока оценка от компетентно жури на международния конкурс. Боряна мечтае да стане учител по английски и да помага на деца в неравностойно положение.