Кристина Сидорова дари детските градини в област Габрово с книжки

01.06.2020

Народният представител Кристина Сидорова подари на всички детски градини и ясли в област Габрово книжки с вълшебни приказки по случай Международния ден на детето – 1 юни.

Автор на книгата „Червените мишки“, съдържаща приказки за справедливостта, честността, приятелството, гордостта и други нравствени ценности, е габровската писателка и доктор по философия Мирела Костадинова.

Освен приятното четиво, предназначено за не толкова големи и не толкова малки деца, народният представител Кристина Сидорова изпрати и поздравителен адрес до директорите на детските градини и ясли в област Габрово, в който поднася своите поздрави към децата за 1 юни. 

„Пожелаваме детството Ви да бъде изпълнено с много щастливи моменти и безгрижни игри. Бъдете здрави и нека усмивките винаги да греят на лицата Ви! Вярвайте в чудеса и знайте, че те са навсякъде около нас.

А най-много чудеса и вълшебства има в приказките, там добрият принц винаги побеждава, малките джуджета спасяват красивите принцеси от лоши великани, животните винаги говорят на езика на хората, а накрая доброто винаги възтържествува!

Вярвайте в приказки и знайте, че всички най-красиви тайни на живота са скрити в редовете им. Затова днес аз ви подарявам книжка с приказки! Интересни, поучителни и много увлекателни!

Утре чудните „Червени мишки“ ще бъдат във вашата ясла и градина, а добрите учителки ще ви помогнат да откриете този вълшебен свят. Честит празник и приятно четене!“, пише в поздрава си Кристина Сидорова.