Крум Дончев, БСП: Намаляване на ДДС на електричество и храни ни е приоритет

Окт 30, 2021 Новини Избори 0 1752

30.10.2021г.

"Длъжни сме да предприемем действия, които да облекчат битието на гражданите. Намаляването на ДДС на електричеството и основните храни от 20% на 9% ще е приоритет, към който ще се насочим". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Габрово Крум Дончев в "Денят On Air" по България On Air.

Според Дончев в последните 10 години енергийната независимост на  България е била занемарена, като много отдавна е можело да се предприемат стъпки за повишаване на ядрените мощности. 

"Това щеше до момента да осигури независимост не само за икономиката и индустриите, а и за гражданите", подчерта Крум Дончев.

Коментирайки здравната криза, социалистът изрази позиция, че на хората е трябвало да се даде повече време да се подготвят преди да бъде въведен "зеления сертификат" и припомни, че БСП е поискала оставката на здравния министър заради него. Крум Дончев бе категоричен, че антителните тестове трябва да бъдат включени в "зеления сертификат" и обърна внимание, че това вече е практика в европейски страни като Естония, Белгия и Австрия.