Георги Свиленски: БСП настоява за преизчисляване на пенсиите с доход към 2021 г. от следващата година

Nov 15, 2022 ГАБРОВО Новини БСП 0 1213

Предложението ни се приема от другите парламентарни групи

„Искаме възстановяване на справедливостта с преизчисляване на пенсиите на база нов осигурителен доход  към 2021 г. от следващата година.” Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” и председател на Комисията по транспорта и съобщенията Георги Свиленски на среща с членове и симпатизанти в Дряново. Той бе придружен от партийния организационен секретар и депутат Борислав Гуцанов.

„Това струва 2 млрд. лв. на година. Представихме го на другите парламентарни групи и се приема”, добави Свиленски, като уточни, че срещите, които води в момента парламентарната група на левицата в парламента са единствено за доходите и овладяването на цените.

Пред присъстващите той посочи, че БСП иска това преизчисление да стане от 1 януари или 1 юли, според бюджетните възможности. Социалистът обясни, че преизчисляването от 1 октомври т.г. е целяло възстановяване на справедливостта между старите и новите пенсии и затова не всички пенсионери са получили увеличение. Но Свиленски гарантира, че това ще се случи, ако преизчислението, за което БСП настоява от толкова много време, най-накрая се случи от следващата година.