Кристина Сидорова поднесе цветя на Стената на славата по случай 9 май

09.05.2019г.

На 9 май, Севлиево, Дряново и Габрово отбелязаха Деня на победата над нацистка Германия.  Тази дата събира в себе си както кървавата история на Европа, така и силата на Стария континент да гради своето бъдеще върху останките от най-кръвопроливната война в най-новата история на човечеството.
Севлиевци се поклониха на Стената на славата в парк „Казармите”. Присъства  народният представител Кристина Сидорова, която поднесе цветя на паметника. Гости бяха също общинският съветник и председател на БСП Севлиево  - Петинка Михайлова, членове на БАС и ветерани. На поклонението ученици държаха в ръцете си портретите на 52 севлиевци  (от общо 407), участвали във войните. Малката Юлия Илиева рецитира на руски език стихотворението „Георгиевска лента”. 
По-късно през деня, 9 май беше почетен и в Габрово с поднасяне на венци и цветя на паметник-костница до библиотека „Априлов-Палаузов”.В ритуала се включиха и членове на Движение на рускоговорящите в Габрово  - „Вива“.
  „74 години по – късно, 9 май е ден, който трябва да ни обединява, а не да разделя. Да обединява всички в усилията ни никога повече да не допускаме ужаса на войната, но и да ни напомня за уроците, които трябва да научим, четейки за събитията от онези дни. 9 май е и денят на Европа, денят на обединението и свободата, денят, който ни дава надежда за нашето утре. Поклон пред героизма на милионите загинали по бойните полета. Честит празник!“, каза  пред събралите се Кристина Сидорова.
 Дряновци почетоха празника с поднасяне на цветя на паметника „Майка България” от членове на Българския антифашистки съюз и на БСП.