Момчил Неков в Габровско: Социалистите започнахме и изнесохме битката срещу двойния стандарт в Европа

Май 11, 2019 ГАБРОВО Новини Избори 0 1954

11.05.2019г.

Кандидатът за член на ЕП на "БСП за България" Момчил Неков се срещна с жители на Трявна и Дряново. Двойният стандарт и злоупотребите с еврофондовете са темите, по които гражданите проявиха голям интерес. Момчил Неков, който беше докладчик на Комисията по земеделие и развитие на селските райони по темата “двоен стандарт”, поясни, че социалистите са тези, които започнаха и изнесоха борбата срещу дискриминиция спрямо българите и другите източно- и централноевропейци. "Ние в европарламента свършихме своята работа, зависи сега от българското правителство да защити своите граждани", каза Неков.

При разговори с граждани те споделиха за проблема със злоупотреби със земите в Дряновския Балкан. Едри земеделци изкупуват земите тук, но не за да развиват селското стопанство, а уж прилагайки добри земеделски практики, за да получават субсидии. Всъщност земите остават занемарени. Друг проблем, който предизвиква голямо разочарование сред хората, са злоупотреби с европейските фондове и по-специално “къщите за гости”, станали обект на редица разкрития. “Те станаха символ на корупцията. Управляващите ни карат да се страхуваме дали ще ни идват пак гости”, сподели собственичка на такава къща в Трявна, която със собствени средства е създала къщата си за гости.

Момчил Неков представи свършеното от него в защита на планинските региони и планинското производство. През 2018 г. той внесе предложение на наредба за въвеждане на термин за качество “планински продукт” у нас. “Това означение ще помага на производители от Габровския Балкан, например, да се отличават и потребителите да знаят, че купуват автентичен продукт от планината. Това е добра практика от Европа, която ще помага на родните производители. Да превеждам Брюксел на български е каузата ми в рамките на този мандат. Такава ще бъде и в бъдеще” каза още пред събралите се граждани в Трявна Момчил Неков.