Кристина Сидорова и Весела Лечева посетиха област Габрово

Май 12, 2019 ГАБРОВО Новини БСП 0 1269

12.05.2019

В село Малък вършец, Народно читалище „Искра 1909 г.” отбеляза 110-тата си годишнина. Читалището е създадено от Гочо Симеонов Москов - известен лекар и професор по хирургия в Медицинския факултет на Университета в София. Народният представител от "БСП за България" Кристина Сидорова и председателят на Общинския съвет на БСП – Севливо Петинка Михайлова уважиха събитието. Кристина Сидорова дари мултифункционално устройство на читалището и поздрави всички гости.

 По-късно тя посети Керека, където се отбелязаха 400 г. от създаването на селото. Официалните гости положиха цветя пред най-стария паметник у нас на Св. Св. Кирил и Методий, който се намира в двора на училището. Те се поклониха и пред паметната плоча на загиналите в Априлската епопея. Гости на празника бяха народният представител Весела Лечева и Петко Тюфекчиев - областен председател на БСП – В. Търново, както и Трифон Панчев – секретар на младежкото обединение на БСП.   

Кристина Сидорова и Трифон Панчев взеха участие и в  отбелязване на 143-годишнина от епичната битка за Дряновския манастир, където четите на Бачо Киро и поп Харитон водят 9-дневни боеве с няколко хиляди османски войници.