Крум Дончев за обединението около БСП: Този, който може да обединява, може и да управлява

Юни 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 2346

БСП е готова да преговаря по политики. Виждам, че вече част от новите партии са припознали наши послания за свои

"В 45-ия парламент единствено и само БСП с присъствието си доказа, че е последователна  и с намерение действително да реализира  обещанията си към хората", заяви в ефира на България On Air водачът на листата на "БСП за България" в Габрово Крум Дончев.

"Във времена, в които всеки си позволява да поругава другия и да поставя епитети, единствено БСП се обединява, а този, който може да обединява, може да управлява. Обединението показва, че ние можем да правим компромиси, когато те са в интерес на гражданите. БСП не желае да влиза в личностни нападки. Искаме да говорим - оттук нататък накъде. Хората искат да чуят какво се случва с тях утре - какво ще бъде тяхното бъдеще, на техните деца и на техните родители. Много малко се говори на тези теми", каза отбеляза Дончев.

"Вярвам, че българинът е прозорлив човек и той сам може да направи своя анализ. Вярвам, че този път той ще заложи на партията и на хората, които говорят за перспективата на България", добави той.

Според него хората, които на последните избори не са излезли да гласуват заради страх от Ковид, на 11 юли ще излязат.

По думите на Крум Дончев работата на служебното правителство и машините ще помогнат за гарантирането на честен вот. "Това, което ние предприехме като действие е да регистрираме пощенски кутии за сигнали за купуване на гласове. Ако по места хората имат информация за някой, който купува гласове, могат да ни я подават. Вече имаме над 100 такива сигнала. Ще ги предоставим и на компетентните органи", каза още той.

Като основен проблем пред България водачът на листата на левицата в Габрово определи демографският срив, като го обвърза с въпроса с растящите неравенства в страната. "Намаляването на социалните неравенства е наш основен общополитически приоритет. Оттам нататък - гръбнака на икономиката, малките и средните предприятия. Няма как да имаме социална политика без работеща икономика", подчерта Дончев.

Решението на проблема Крум Дончев вижда в смяна на подхода на разпределението на държавния ресурс, тъй като досега голяма част от него е отивал в малък на брой фирми, както от БСП са алармирали, а служебният кабинет са потвърдили със случая с ББР.

Нова стратегия за инвестициите и закон за Северозапада са също част от инструментариума, с който "БСП за България" ще намалят неравенствата между регионите в България, по думите на Дончев.

"Северозападът се намира чисто логистично в една много добра географска позиция в Европа. Той има възможност за своята индустриализация. Бил е регион със силна индустрия в миналото, защо да не бъде такъв и в настоящето?", пита кандидатът за народен представител от левицата.

"Готови сме да застанем на масата за преговори по политики. Заявили сме ясно и конкретно нашите приоритети и няма да се отметнем от тях. Виждам, че част от новите партии са припознали нашите послания в техните програми. Политиката е въпрос не само на лидерство, а на идеи и тяхното реализиране", каза в заключение Крум Дончев.