Драгомир Стойнев: БСП е против да се внушава на децата, че може да си избират пола. Неслучайно и църквата е зад нас

Мар 24, 2023 Новини Избори 0 1412

БСП води политика за мир, социална справедливост и защита на християнското семейство

„БСП е партия на мира. За нас е важно работниците да са спокойни, да няма експлоатация на труда. Хората да не се притесняват как да свързват двата края, както и да има работещо правосъдие.“ Това заяви водачът на листите на “БСП за България“ в Пазарджик и Габрово Драгомир Стойнев в ефира на БТВ.

В предаването “Лице в лице“ социалистът коментира войната така: „Разбира се, че Украйна трябва да запази своята териториална цялост, но никой не казва защо Русия нападна Украйна - защо се провалиха Минските споразумения?“, попита той и продължи: „Големият проблем е къде са европейските дипломати. Защо стоят в луксозните си кабинети и не предприемат действия войната да спре? Тази война може да спре единствено с дипломация. Затова БСП настоява дипломацията да се събуди и да се търси решаване на проблема по мирен път и то в най-кратък срок“, заяви Стойнев  и допълни, че тази война е пагубна за Европа.

Социалистът бе категоричен, че БСП е партия, която няма да преклони глава. „Ние уважаваме миналото си и това на страната си, затова няма да позволим да се местят паметници. Ако днес е Паметникът на Съветската армия, утре може да е Шипка. Всеки, който е тръгнал на война с историята, я е загубил“, смята той.

„За нас е по-важно БСП да продължава да води своята политика, която е за мир, социална справедливост, както и да вдъхва надежда на младите хора, че могат да сбъдват своите мечти тук.“

По думите му БСП е против на децата от малки да им се внушава, че може да си избират пола. „Ние сме партия, която цели да запази семейните и християнските ценности. Неслучайно и църквата е зад нас“, каза социалистът.

Във връзка с възможните коалиции след изборите Стойнев заяви: „Ние доказахме, че можем да си говорим, както и да подадем ръка. Готови сме отново да го направим, но само в името на българския национален интерес и спокойствието на българските граждани. Ще търсим работещите решения, защото трябва да има правителство“, категоричен е той.

„Аз съм убеден, че ГЕРБ и ПП не искат да създадат правителство. Тях ги устройва повече хаосът“, посочи социалистът и допълни: „Трябва да видим кой е готов да работи за развитието на страната или са им по-важни местните избори. В момента държавата ни се движи без бюджет, всичко се работи на парче, големите търговски вериги отказват да преговарят с правителството, защото то е служебно“, коментира Стойнев.

По отношение Доклада на Държавния департамент на САЩ Драгомир Стойнев заяви: „Ние всеки път реагираме по един и същ начин - че това са неща, които вече ги знаем, сякаш не се стряскаме от истината. А всъщност трябва да я приемем, да я признаем и да действаме. Крайно време е да започнат конкретни действия и цялостна реформа“, смята той и допълни: „Ние от БСП сме казали, че имаме проблем с правосъдието и искаме правосъдна реформа, но не искаме тя да е на парче и само в един сектор. Също така неведнъж сме алармирали за проблема с корупцията при строежа на магистралите“, заяви социалистът на финала и призова хората да подкрепят партията с номер 1 в бюлетината.